16 de setembre 2009

VISCA EL CANON DIGITAL !!!

Benvolgut perdut de l'espai d'internet (si ets aquí és que t'has perdut),
després de temps de escoltar i suportar tantes i tantes coses que s'han dit i s'han esgrimit contra el CANON DIGITAL, ara, al meu espai, tinc ganes de dir-vos el que hi ha de debó en tot aixó:
1-Que no t'enganyi ningú, no és res contra la pirateria. Això és una altra batalla.
2-No és només l'SGAE la que ha treballat per que s'apliqui el CANON (que per cert, és llei europea), hi a moltissimes associacions que ho fan conjuntamet, però la SGAE és la mes gran, i per tant a la que és mes fàcil senyalar, apuntar i disparar els projectils de la demagogia.
3-El CANON el que aplica és el raonament fet des d'Europa de la nova era digital que estava per venir, i que finalment ha arribat, és clar.
Aquest raonament rau en que una nova tecnologia que ha anat sorgint al mercat, posaria en perill els interessos dels creadors, autors, etc.. de productes de consum cultural com són la música, els llibres, la fotografia, etc... i que amb aquesta tecnologia es posaria a l'abast de tot el públic la posibilitat d'enmagatzemar, reproduïr i copiar tots aquest bens culturals que son obra i propietat dels seus creadors.
Amb aquesta tecnologia, els únics que es veuen beneficiats son els FABRICANTS d'aquests aparells, i a la vegada es veuen perjudicats els autors.
4-Amb el CANON el que es pretén és que aquest enorme benefici que treuen els fabricants, vagi a parar, en part, als autors.
5-Molts mitjans de comunicació i molts periodistes nostrats, de preocupant capacitat de criteri, han anat llençant missatges de dubtes contra l'SGAE i contra el CANON. Cap d'ells ha parlat dels fabricants d'aquests aparells.
6-Aquest CANON vol ser una mena de mesura com ho pot ser (deixeume fer aquesta comparació) l'IVA. És a dir, tohom el paguem, però als professionals s'els hi retorna. Això mateix passa amb els aparells adquirts per professionals, que estan exempts del CANON.
Si encara no ho veus clar (no pensis en tu, pensa en la justicia de les coses imparcialment), imagina't que s'ha inventat una tecnologia que permet reproduïr còpies exactes de qualsevol cosa que vegis: cotxes, polseres, rellotges, edificis, etc....sembla ciència ficció no ?. Vé a ser una mica el que ha passat.
Pensa que aquests aparells es podran fabricar en sèrie i a preus de consum (ès a dir, tothom els podrà comprar)........., ara pregunta't a tu mateix: si tinc aquest aparell, quina casa del món em copiaria, quin rellotge portaria, quin cotxe ??? No em caldria comprar res de res, només ho enfoco amb la meva "maquineta" i li dic que ho vull clonar davant meu. Ia tà!!!. Per a qué comprar res més, ho tindria tot i tot.......
I ara preguntat....qui collons fabricaria cotxes, rellotges, cases, etc... si tothom s'ho pot clonar ?
Suposo que per es continui dissenyant, fabricant, contruint tots aquests bens, algú els haria de paliar les seves pèrdues. Mitjançant un CANON o un impost que es reverteixi en ells perque puguin continuar creant, dissenyant o construint.
Els fabricants dels aparells als qui s'aplica el CANON actualment, penseu que no fabricarien aquests aparells si no hi hagués música, fotografies, llibres....etc..,
Algú creu que les armes es fabricarien si no haguessin bales o projectils ??? És una comparació burda, però penseu-hi.
A més, i per acabar, el que es paga pel CANON DIGITAL, si no t'ho diuen, ni ho notes en el preu.
No et deixis arrossegar per la cultura del gran hermano, operación triunfo i la salsa rosa....posa fi a la mort cerebral.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada